Irriterande

Visst jag är gammal och gnällig, men det är inte lätt att göra lappkast i tankarna.
Det finns så mycket jag irriterar mig på, men en riktig kvissla i baken är, att det bara är jag som hetsar upp mig. Fredrik Backman har skrivit en bok om nästan mig, EN MAN SOM HETER OVE. Otroligt bra!!!
HUNDSPARKAREN
I den fina parken med tallar lämnade hon hundens lilla hög, utan att ta upp den. Jag plockade upp efter henne och gick ifatt för att överlämna lämningarna. Jag erbjöd henne en ny påse att ta upp med nästa gång, men det ville hon inte. Den positiva sidan av mig tydde det till att hon inte ville ha påsen.
DÅ, sparkade hon en av mina hundar, för att den kom för nära. Jag ilsknade till och skällde ut henne allt vad jag kunde.
Hon började gå hemåt och jag följde efter och vrålade mina skällsord. Jag tyckte det var en bra ide, att låta alla i kvarteret höra. Hon bor på Rådhusgatan 61B.
Ni som bor där; tag er i akt, ety hon kanske börjar sparka ”hej vilt” omkring sig.
En ung man frågade mig vad det handlade om. När jag berättat om hundlorten, ja inget ont om hunden, jag menar högen matte lämnade, så höll han med mig. Tack
BONUS
Självklart ska höga chefer få bonus. Denna ska stå i direkt proportion till resultatet.
Om den avtalade bonusen är tex 15% och resultatet negativt, låter det ju inte så bra. Det ska nu inte förväxlas med böter, vilket det ju naturligtvis inte alls är, utan en mycket solidarisk handling mot företaget.
j!
Är en ny, modernt designad symbol för Jämtlands gymnasieskola.
Gymnasiets uppgift är att förbereda alla som kan och vill för studier på högskola och universitet. Det är skrämmande att se, att de som bestämmer över Jämtlands gymnasieskola är så okunniga. Har dom gått ut mer än Åk 9??? Symbolen utläses ”j fakultet”. Fakultet är en del av universitetsvärlden t.ex juridiska fakulteten,
där man studerar juridik. Om man ser matematiskt på symbolen, innebär den en multiplikation av storheterna a t.om j.
Alltså ett förenklat skrivsätt för a x b x c x d x e x f x g x h x i x j Här ser vi att de styrande i Jämtlands gymnasieförbund redan avancerat till sina inkompetensnivåer.
KÖRKORT
Att inte läsa instruktioner, då man köpt något nytt, är alltför vanligt. Det är tydligt i trafiken i vår lilla stad. Dom som köpt sina körkort, vilket är en väldig massa förare, har gjort precis som med IKEAmöblerna, underlåtit att läsa instruktionen. Då går det ju åt pipsvängen. Högerregel, rondellkörning och parkering är några av de viktigaste kapitlen, som dom missat. Jag har råkat ut för att bilister kommit från vänster och på ett frimärke när tagit bort mina extraljus OCH hyttat med näven åt mig
MOBIL
var och är fortfarande för mig, en grej av galgar, som hänger och
dinglar och söker jämvikt i ett fönster. Ordet betyder rörlig, flyttbar. Ja, vad menar man är flyttbart.
MOBILTELEFONERANDE
Innan mobiltelefonerna blev var mans egendom hade vi telefonhytter med ljudabsorberande insidor. Allt gjordes för att vi skulle kunna prata ostört och privat.
Numera kryper telefonpratarna in i sina osynliga bubblor, där dom tror att ingen ser och hör dom, när dom pratar högt och tydligt. Flickan på bussen är kanske väldigt oblyg av sig. Hon talade i alla fall högt och ljudligt om för sin pojkvän att hon inte ville komma i kväll för hon hade just fått mens.
Jag tror det finns ett tillbehör ”head less”. Det var nog detta flickan använde
P-LJUS
Bilister är ett försoffat folk. Allt ska automatiseras; halvljus då man startar, backindikator, eller vad det heter, som signalerar innan man backar på något mm, mm Dock finns ännu inte någon automatisk ljusomkoppling för pinkande,
pussande, pratande etc. Jag menar att strömbrytaren för ljuset går att vrida i olika lägen. Det är högst irriterande att fara på vägen och tro att man får möte, vilket senare visar sig vara ett parkerat fordon, där föraren inte känner till att det finns p-ljus
SKOLAVSLUTNING
Nu har vår religion kommit i ropet. Det liknar något av minareternas höga uttryck, fast tvärtom, hur nu det ska kunna beskrivas. En viskning från underjorden, kanske. Vi ska inte påverka barn i någon trosriktning, det får föräldrarna sköta om. Hur många barnfamiljer såg Du i kyrkan andra advent. Var du inte där är det ju inte lätt att svara på den frågan. Jag var själv inte där och nog ingen annan heller. Så, för att komma tillbaka till den egentliga frågan tycker jag att vi hänger lakan över gudabilderna och håller oss till Idas sommarvisa, Tomtarnas julparad och annat modernt påhitt.
För att inte bli moderna explosiva religionsfanatiska tramsare, ska vi naturligtvis skifta lokal för varje avslutning (Vi inrättar ett departement, som ser till att det blir ordning och reda) Lokaler, som ska användas, blir alla i Sverige representerade
religioners och ickereligioners samlingslokaler. Julavslutningen i en moske, sommarlovsstarten i Hells Ängels klubblokal, skolstarten hos SD, jul i tomteverkstan osv
Nu kan vi ju inte bara stövla in hur som helst i husen och säga att vi ska ha avslutningsceremonier. Skolan får nog finna sig i att betala hyra för uppvärmning, städning mm
Hittills har vi betalt hyran med kyrkoskatten och genom att ta av eleverna deras huvudbonader samt lyssnat på prästen en stund och sjungit en lämplig psalm. Det är säkert billigare än att införa den här avreligiösade oordningen. Vad ska hända
med svenska kyrkans lokaler mellan uthyrningstillfällena. Flyktingförläggningar?!?!?!!
Ett allvarsord till Sv kyrkan; vik inte ner Er för Fan. Kommer någon in så ska dom naturligtvis få några kloka ord på vägen
STUDENTEXAMEN
Tidigare var det en prestation att ta studenten.
Det var absolut inget som skedde per automatik. Efter flera heldagsskrivningar (nej, inte helgdagar. Vi gick ju på lördagar men inte söndagar) skulle det bli muntliga förhör i två ämnen på examensdagen.
DÅ klev man ensam in i lektionssalen, fick redogöra för något område ur kursen inför läraren och två främlingar från skolväsendet. Jag minns inte om jag då fick veta om dom godkände mig eller om det var senare.
Efter en lång väntan på de övriga studenternas förhör fick vi slutligen reda på resultatet. Då kunde det hända att några elever underkändes och fick smyga ut bakvägen med mössan i handen. De som blev kvar hade verkligen gjort en STOR prestation, fick ta på mössorna och gå ut till anhörigas jubel.
Klart som korvspad att skolans värde har devalverats till kattskit, då man numera kan ta på mössan utan några som helst krav. Den har blivit en var elevs biljett och anledning till ett hejdlöst festande t.o.m flera veckor innan skolan slutar.IKEA skickar tillbaka undermåliga produkter till leverantörerna. Det tycker jag att högskolorna också ska göra i st.f att reparera gymnasiekurserna och förlora en massa tid. Klarar man inte uppkörning för körkortet, får man ju inte undervisning av inspektören, utan det är bara att pallra sig iväg till körskolan igen.Ni sjunger ”…för vi har tagit studenten ……” Det har ni inte alls, det. Det är politikerna som har tagit den från er. Studentexamen har nu inget värde. Efter tolv år i skolan köper eleverna en värdelös symbol. HE INT LÄTT Å FÖRKLAR FÖR DOM SOM INT BEGRIP!!! Låt lärarna bestämma över sitt gebit utan att några taskspelare blandar sig i det. (Kanske behöver du slå upp ett visst ord i Wikipedia)
TRAFIK-VETT och -OVETT
är något att hetsa upp sig över, om man nu är lagd åt det hållet. Härom kvällen var det en ung ljushårig kvinna, som nu ytterligare förstärkt mina fördomar. Hon hade parkerat alldeles på vår utfart. Jag påtalade eländet och ställde frågan om hästarna i stallet och besticken i lådan. Hon satte sig i bilen, visade mig fingret samtidigt som hon rivstartade. Ja, simulTANTkapacitet hade hon ju, men varför visade hon sin vigselring. Ringen var blank och fin, kanske av fler än 18 karlars guld.
UNGDOM
Detta ord används på ett märkligt sätt. Sverige har undertecknat Barnkonventionen, som ska säkra barnens uppväxt. Nu verkar det emellertid vara tabu att använda ordet barn, vilket unga människor enligt konventionen är, tom 17 år.
En gymnasierektor sa under ett tal till föräldrar: ”Gå hem och tala med era ungdomar om dom olika alternativen, som ….”
Tänk dig den förälder, som har endast ett barn ”Gå hem och tala med din ungdom om…” Ungdom är en tidsepok i en människas liv. Det går ju inte att säga ”Gå hem och prata med din barndom.” Vi måste våga använda vårt språk på ett precisare sätt och sluta flumma och tro, att vi förbättrar världen genom att inte kalla barn för vad dom är.
Tänk dig föjande text under rubriken ”Födda” i tidningen. ”Kvinnan födde en välskapt ungdom på 3200 gram.”
VARNINGSBLINK
kan man ibland se ute på landsvägen. Jag har oftast saktat in i tron att det har hänt något. Det har säkert hänt något, men inte av trafikkaraktär, utan olyckan var nog att han som stod å pissade fått en ytterligt smittsam venirisk sjukdom, som han varnade andra för.
Just i dagarna har jag haft värsta reaktionen på uttrycket VÄRSTA. En ordlek vi lekte som barn var ”tvärtomleken”
Det verkar vara barnens ”favvo”-lek nu. Värsta betyder numera bästa.
-Porsche är ju värsta vätgasbilen. Den går över 300 km/tim. Hindenburg däremot var ju värsta gasballongen. Den gick som en blixt.