Äntligen vår 2021

1 maj och jag börjar packa bilen för ett första beök i båten.
I år ska jag montera ett vindroder. Det blir prioritet ett denna vecka före sjösättningen på lördag.

Jag är och förblir en riktig tidsoptimist. En stor del av tiden gick åt till att mäta och fundera. Det är ju inga dussinvaror, dessa vindroder. För att mäta längderna på stagen använde jag kvastskaft. Dom är ju mycket behändigare och framför allt billigare än kompositrör.

Bultarna i det nedre roderfästet hade rostat av. Rodret byttes förra sommaren och jag använde samma bultar,trodde jag

På övre bilden ser man att röret, som ska hålla själva vindflöjeln sitter nästan en meter från båten. Det blir väl obekvämt och även en olycksrisk. Den här bilden kommer från Mr Vee och visar ett bättre alternativ. Efter kontakt med honom kommer jag att byta.