Hej då augusti

Så är jag mycket nöjd med min seglarsommar.
Det blev ingen segling med spinnaker
Det blev inget napp dom få gångerna jag kastade med haspelspöet.
Det blev aldrig ordning på lodet och fartloggen.
Det blev ingen reda med länspumpen

MEN oj så mycket jag upplevt ändå.
Det blev lite back to basics utan avkall på komforten. Vädret var bra och jag badade mycket, så badkruka jag är. Mycket är nog lite felaktigt. Jag badade många gånger och snabbt.
Besöket i Härnösand var trevligt.
Lisbeth mönstrade på och vi drog norrut till Lövvik och till Höga Kustenbron.
Vår lilla hund Viggo var med och såg ut att stortrivas ombord.

22 september är det den andra båtlyftarhelgen i klubben.
Det går nog fortare för mig att vintra in båten i år, då jag drog flera nyttiga lärdomar vid förra torrsättningen. Det är en vacker höstdag. Alla båtar utom fyra är uppe. De flesta har fått vinterklädseln på. Vi hade en kraftig storm för någon vecka sedan, då vi fick testa alla surrningar.
Lyckliga dom som har båthus att förvara i.

När traktorföraren skulle justera vagnens placering kom däcken att vridas i sidled. Jag tänkte att det rättar till sig då jag pallar upp båten.
Hoppsan! Då jag skulle lyfta upp på den andra pallbocken, vred sig hela alltet av från bocken. Jag trodde att båten skulle välta.

Nåväl. Upp med båten på bocken igen med raka hjul.
Nu upptäcker jag att vid ”landningen” klarade inte stödhjulet av att hålla dragstången rak, utan den vred sig och hjälpte till att böja och vrida dragbalkarna.

Bägge balkarna ser ut på detta vis.
Det behövs en gassvets och ett par fyrkantrör för att rikta och förstärka. Det ska ju endast hålla för en transport om 2 gången 200m med och lika långt utan båt, så det är ingen fara.

Den kommer i sjön till våren igen