Mast

Masten är sorgebarnet. Motorlanternan har inte funkat så länge jag haft den. Nu ska jag byta kabel. Den ska löpa inuti masten, så jag har lirkat ut båda ändarna och känt att den löper lätt.

Det är söndag och affärerna i Ö-vik öppnar inte förrän 12 och då jag kommer till båten igen regnar det otrevligt


Masten verkar ha varit full av barr och småskräp. Jag tror att den har använts av någon liten fågelfamilj i flera år. Där är ett litet hål i masttoppen, där dom har kunnat komma in. Masten har ju legat under tak varje vinter och har säkert varit ett bra ställe. Bygget har dock, varje gång man mastat på, rasat ner och lagt sig kring rullar och fall och där försvårat hissning och halning av segel. Båten låg alla år i Norrköping. Där är sommaren tidig, men inget visar att ungarna inte hunnit bli flygga.

Vad finns att göra mer än att läsa , då det regnar? Jo, inomhusarbete!

Jag har gjort ett försök att förbättra ventilationen under britsarna. Det ville gärna bli lite fukt på madrassens undersida. Hoppas slippa det nu.
Glasfiber är svårarbetat. Det tog lång tid och flera batteriladdningar för dom sex hålen

Ekolodsdramat fortsätter

Ekolodet och allt därtill är bytt till det nya NMEA2000-systemet Den nya displayen passade nästan på den gamla platsen Där var också installerat ett 16 mm elrör för anslutningar.

Nu kan inte den nya kabelns kontakt komma genom röret.

Ingen panik. Det är ju bara att knipsa av sladden, dra igenom och skarva ihop igen.

Trodde jag, ja!

Av min son fick jag några fiffiga krympslangar med en liten klick lödtenn i mitten.

Teoretiskt är det inte så svårt, men trots att jag hade pannlyse och glasögonen på nästippen lyckdes jag inte få ihop fyra ledare, parvis skärmade med

aluminiumfolie, någon slags jord? i mitten och så trådskärm runt det hela och utanpå hela härligheten ytterligare en krympslang