Äntligen på väg

Kan man säga det på sjön? Verkar ologiskt.

Nå Via Mjältön, Hultom (norra Hemsön) och Sörgårdsviken i N Sundsvallsbukten. Där var gasolen slut, trodde jag. Då skulle jag ha två tomma flaskor, så det blev till att fara in till S-vall.

Det hade varit lite mysko händelser med köket, så jag besökte Hjertmans, för att köpa en ny regulator. Den gjorde susen. Dock hade den ena brännaren fått en infarkt, så det blir en liten mekarstund med ståltråd för att rensa röret. Jag får ju hoppas det inte drabbar mig, utan att det blir slut med spektakel nu

S-vall Sörgårdsviken och vidare till Stocka, där jag fyller lite diesel. Hit gick det fort. Vinden var 8 till 10 m/s från akter om tvärs och nästan inga vågor. Mellan 5 och 7 knop, vilket är fort för den här tvålkoppen

Storjungfrun, Hysseliharen och ett långpass till Öregrund. Det är alltså endast långa transporter det handlar om och då är det bra med vindrodrets hjälp.

Efter något extra stopp i Grisslehamn är jag framme på Arholma.