Näske

En dag som alla andra.
Upp och väcka tuppen, sedan grötfrukost.
Det fläktar endast så mycket att flaggan rör sig, men jag ska iväg.
Vad är det som luktar?
Det var ett par rejäla regnskurar i går och Ortvikens pappersbruk bolmade ur sina skorstenar, så jag trodde det var något nedfall därifrån.
Nåja, efter några timmar lämnade jag S-vallsbukten och det började blåsa söderifrån. Vinden blev så småningom ca 3 ggr starkare än de utlovade 2 – 3 sekundmetrarna. Vågorna började byggas långt nere i Polen och visade resultatet för mig. Det var endast jag och en bogserare, som var ute på sträckan till Högbonden / Bönhamn. Av oss var det nog bara jag som tyckte det var jobbigt.

Och så äntligen framme. Jag kände inte igen mig, så jag förtöjde tillfälligt på bryggnocken för att leta reda på min plats.

1/ Va fel nummer.
Jag ringde upp hamnkapten och frågade om dom bytt numrering.
Han lät som ett frågetecken.
Jag hade kommit till fel brygga. Jag hittade inte hem.

2/ Jag passade på att  städa bort lorten från Ortviken, då jag upptäckte att det såg mysko ut vid toatömningshålet på däck. Då locket var bortskruvat såg jag att det var rågat med skit i tanken. Det var därför det hade hörts ett kraftigt ”BLIONGK” på morgonen, när jag spolade. I Grisslehamn hade  jag varit till septiktömningen. Efter lite strul fick jag hjälp att starta sugen. Allt lugnt, tänkte jag. Men ack nej!

3/ Genomsvettig efter allt strul med hamnplatsen, gick jag för att ta en dusch. Myntautomaten tar bara emot 5-kroningar.
”VA f-nnn!” Jag gick in till dom som satt och fikade bredvid, men dom visste inte vad som gällde. In i duschen igen och såg att sladden till myntautomaten var bortkopplad och att man skulle swischa in betalningen. Tur jag inte ringde hamnkapten. Jag tycker jag är för ogammal för senildepartementet och förklarar allt hjärnsläpp med att jag pga vågorna inte kunnat lämna rodret ens för att grabba tag i en brödbit sedan 10 timmar tidigare

Morgondagens första utflykt blir till tanktömningen