Renoverad

 

 

Motorrummet är rent och fint. Jag har ingen intention att måla. Det räcker att jag kan titta ner där utan att bli smutsig. Motorn märker säkert hur fint det är och känner sig välkommen.

 

 

Rent och fint och alla sladdar på plats, men motorn vill inte starta.

Bränslet rinner så fint från tanken. Jag försöker pumpa det vidare, men det kommer inte ut en enaste droppe efter högtryckspumpen.

Jag fick tre förslag.
# ”Tryck på med tryckluft.” Hm! jag fick putsa glasögonen ganska länge efter det försöket.
# ”Tryck fram bränslet med en eldriven pump. Finns på Biltema för 250 spänn.” Det finns inget Biltema i Ö-vik och Jula hade inget förtroendeingivande.
# ”Skruva åt alla anslutningar utom den på spridaren. Dra runt motorn tills det kommer diesel där uppe.”
Jag la en bit hushållspapper under röret, för att se om det hände något. Och se, där blev lite fuktigt. Motorn fick snurra runt några var till innan jag skruvade åt anslutningen.

Där var några spännande sekunder, fast dom upplevdes som minuter, innan motorn hostade igång.

HURRA

Det lät som om smeden var igång för fullt med sin slägga. Jag tror ljudet berodde på att jag inte stängt för motorrummet.

Av sommarens alla äventyr var nog det här det gladaste !!!

Jag funderar på det här med kylsystem. Det finns två typer.

SJÖvattenkylning innebär att sjövatten pumpas in i motorns kylkanaler. Det är ett mycket enkelt system, som har den nackdelen att kylkanalerna rostar, vilket var orsaken till mitt motorstopp. Det tar 15 till 20 år.

SÖTvattenkylning innebär två kylsystem.
Ett slutet med glykol vilket förhindrar rostbildning. Där sjövatten kyler motorns kylvatten i en liten värmeväxlare. Nackdelen är att mycket hänger på en liten 12 volts cirkulationspump. Stannar den, kokar motorn fort. Ja, hur jag än vänder mig, så …..