SXK

I natt låg jag vid en av SXK:s bojar (SvenskaKryssarKlubben) .Det var enkelt om man inte skulle iland. Det var det som var tanken med lill-jollen, men den är inte använd på det viset, så det är ett klart felköp.

SMHI lovade uppehåll och N vind. Det stämde bra med den avvikelsen att vinden var 2 till 3 ggr starkare än de utlovade 2 m/s. Det störde mig inte alls, men den kunde varit mera ”foglig”, som Gustav II Adolf sa inför avresan till Tyskland och 30-åriga kriget.
Sverige ”lutar” ju lite mot NO och om vinden är nordlig, känns det så illa att kryssa, eftersom man då seglar rätt ut mot Finland då och då. Seglatsen blir ju också längre, ca 25% om inte mer.

Passerade Storjungfrun och Prästgrund, vilka båda jag velat besöka. Den senare kommer jag dock inte in i med min båt, då den går för djupt.

Tänk så mycket lättare det är med analog navigering. Min skärm är liten och ger ingen bra överblick, så det gamla hederliga sjökortet är ett måste.

Om jag har lite tumme med Eol, den grekiska vindguden, eller var det den romerska , blir det S-vall i morgon.
SKANDAL att ingen gjort i ordning bryggan på Brämön. Den har kapsejsat. Första gången jag såg den på håll, trodde jag det var ett hopp för vattenskidåkare. Hela bryggplanet 15 m lutar kraftigt mot havet. Bryggan är en jättestor betongklump som lagts ovanpå en massa järnprofiler, nerkörda i  botten. Det vet väl alla (?) att järn inte mår så bra just i gränsen mellan luft och vatten

Men mitt emot på fastlandet finns ett museejärnverk där det finns en fungerande brygga. Galtströms järnbruk

Just nu ligger jag långsides en brygga. Oftast, när det än flera båtar, måste man ligga med fören mot bryggan och ankarlina i aktern. En fender (puttifrånkudde) låter som en liten ängslig hund, som saknar sin husse. Det kan jag stå ut med, men inte fallet som hänger inuti masten och slår.