Stocka

Problem är oftast förknippat med negativa saker, men ett problem kan vara något positivt, t.ex ett sudoku eller korsord. Ingen skulle någonsin pyssla med dom om det vore negativt.
Mitt problem just nu är att storseglet sjunker ner på masten efter ett tag, hur hårt jag än hissat det.
Just nu kommer jag inte ihåg vad låsningsgrejen till fallen heter, men troligen är den för ”snäll” mot dom moderna materialen, så att dom kan glida i låset.   Jag försöker fila och såga ett mönster som är grövre än 70-talsoriginalet. Spännande att se när jag lyckats få ett tillräckligt brutalt mönster för att slippa se seglet glida ner. Fallavlastare, kom jag fram till efter lite sök på internet.

Segling är något, som ger frisk luft under vackra sommardagar i härlig gemenskap med likasinnade. Seglingen ger även fysisk aktivitet, vackra vyer, spännande tillvaro. Vårt stora problem är att visa denna häftiga aktivitet för de unga människorna, som ju är dom som ska föra traditionerna vidare.

 

 

 

 

På restaurang Måsen avslutade jag dagens ansträngningar med ostkustens läckraste strömming. Det är inte resan, som är målet utan strömmingen-