Bara en transport till hemmahamnen

Uppe före tuppen. Det var totalt rakvatten. OK det får bli motorgång, tills vinden kommer. 20 nM senare var jag på Sundsvallsbukten och då jag drog ner motorvarvet till tomgång, tvärstannade den.
Efter ett flertal startförsök, för att kolla om den går att få igång, insåg jag att detta inte blir någon vanlig dag i båten.

Nu ligger jag vid en brygga nedanför Hjertmans båttillbehör i S-vall.
15 timmar segling och tre tim mek. Nu har jag demonterat två filterhållare, ett vid tanken och ett vid motorn. Den första, vid tanken, saknade filter och var j-a skitigt. Det andra var rent och regelbundet bytt. I morgon ska jag försöka luska ut felet och få igång den.

Får jag inte igång motorn, blir det inte något besättningsbyte i brådrasket. Det gör mera ont än motorkrångel. Jag har ju seglat mycket helt utan motor, så det är inget problem