På väg mot Arholma

Fantomen och jag är båda snabbare än tanken. I morse kom tanken ifatt mig efter ca en timme. Jag upplevde seglingen så tyst och trivsam. Plattläns, tystnaden och sol. JOLLEN ! Det var bara att vända tillbaka dom 6 nM (nautiska milen = distansminuter = Ca 6x 1,8 km)
Resten av resan var OK. Jag såg en färja från Silja Line på avstånd, inga ubåtar eller sälar, men ca en halv timme från Lidö kom det ett rejält regn

Att det blev Lidö och inte Fifång eller Arholma berodde på vinden. Fifång låg helt fel. (Sven Yrvind säger att om man har motvind, så är man på väg åt fel håll) Den förhärskande vindriktningen på ostkusten sommartid ska vara sydlig, men vindguden Eol är väl lite blåst eftersom han gör så här. I morgon fortsätter jag mot Arholma för att därstädes kika på kanonbatteriet. På Lidö gick jag till restaurangen för att äta strömming. Icke sa Nicke. Det blev en öl för 65 kr och en förrätt ”Variation på tomat” för 135:-
Jag siktade in mig på Bullens pilsnerkorv till varmrätt